22 Kasım 2012 Perşembe

ÇİKOLATA KAPLI KEK



ÇİKOLATA KAPLI KEK

Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı şeker(vanilyalı şekerden kullandım)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı(riviera)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
Çikolata kaplama için:
  • 160 gr bitter çikolata (%70 kakao) ince ince doğranmış
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,oda sıcaklığında
  • 50 gr toz antep fıstığı
Yapılışı:
  1. Tereyağını ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın yumurtaları birer birer ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  2. Sütü ve zeytinyağını ekleyin tekrar çırpın un ile kabartma tozunu eleyip karışıma ilave edin,bu kez tahta bir kaşıkla un kaybolana kadar karıştırın.
  3. Ardından yağladığınız 28 cm çapındaki kelepçeli kalıba döküp önceden 150 dr ısıttığınız fırına verin.
  4. Yaklaşık 45 dk sonra bir kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
  5. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir,üzerine hamur yapışıyorsa 5 dk daha kontrol ederek pişirin.
  6. Kalıbın kelepçesini açıp,oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  7. Bu arada çikolata kaplamasını hazırlayın (yapımı altta).Kek soğuduğunda üzerini,yanlarını sosla kaplayın spatulayla düzeltin.
  8. Çikolata kaplama biraz katılaştıktan sonra antep fıstığıyla süsleyin dilimleyerek servis edin.
Çikolata kaplamanın yapılışı:
  1. Kremayı küçük bir tencerede kaynama noktasına getirip ateşten alın.
  2. İnce ince doğradığınız bitter çikolatayı ve tereyağını kremaya ilave edip bir spatula yardımıyla çikolata parçaları eriyene kadar iyice karıştırın.
  3. Akışkan bir kıvam alıyor biraz koyulaşması için bekletin,soğumuş olan kekin üzerini,yanlarını kaplayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...