19 Kasım 2012 Pazartesi

FESLEĞEN,BALSAMİK VE PARMESAN PEYNİRLİ YEŞİL FASULYE SALATASI






Şu günlerde taze fasulye son demlerini yaşarken değişik bir lezzetle sezon finalini yapıyor; yerini şimdilik kuru arkadaşına bırakarak...


Fasulyeleri üst resimde olduğu gibi verev bir şekilde keserseniz daha şık bir görüntü elde edersiniz.

FESLEĞEN,BALSAMİK VE PARMESAN PEYNİRLİ YEŞİL FASULYE 
SALATASI

Malzemeler:

  • 1/2 kilo yeşil fasulye
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 4 dal taze fesleğen
  • 40 gr parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

  1. Fasulyeleri yıkayıp ince verevler oluşturacak şekilde kesiyoruz az tuzlu suda 10 dk kadar haşlayıp buzlu soğuk suya atıyoruz.
  2. Suyunu iyice süzdükten sonra büyük bir karıştırma kabına fasulyeleri alıyoruz ince kesilmiş kırmızı soğan, ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını da ilave ediyoruz.
  3. Ayrı bir yerde zeytinyağı,balsamik sirke,taze çekilmiş karabiber,tuz iyice karıştırın,fasulyeli karışımın üzerine bu sosu döküp harmanlayın ardından servis tabağına alın.
  4. Üzerine rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...