26 Kasım 2012 Pazartesi

KIYMALI POĞAÇA




KIYMALI POĞAÇA

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz 
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
İç malzemesi:
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Kıyma,yemeklik kesilmiş kuru soğan,halkalar halinde kesilmiş sivri biber sıvı yağda kavrulur içine tuz karabiber ilave edilir ocaktan alınır,bir kenarda soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağı,yoğurt,zeytinyağı,yumurta akı bir kapta karıştırılır şeker tuz elenmiş un kabartma tozu ilave edilip hamur yoğrulur.
  3. 20 eşit parçaya böldükten sonra yuvarlak yapıp avuç içinde biraz açıp içine kıymalı içten 1 yemek kaşığı koyup kapatıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.2 saat kadar bekletin.
  4. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 dr ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir ılıkken servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...