16 Kasım 2012 Cuma

PATATESLİ GERME BÖREK




 Milföy hamuru çıtırlığında,ama ev usulü açma yufka ile yapılan biraz zahmetli ama bir o kadarda lezzetli patatesli börek,altta gördüğünüz resimlerdeki yapım aşamasını sırasıyla takip ettiğinizde sonuç mükemmel oluyor tarifi deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.


Teker teker hamurlar un serpilip açılır yumuşak margarinle yağlanıp üst üste konulur ve özellikle kenarları inceltilerek tekrar açılır.


 Kenarlarına gelecek şekilde patatesli harç hamurun üstüne ilave edilir.


 İçe doğru kıvırıp (hafif yırtılmalar normaldir) büyük bir simit oluşturuyoruz...


3 cm genişliğinde kesin...


Bu şekilde parçalar elde edin.


Kestiğiniz hamurları hafif yuvarlayıp açık kısmını çok kapatmadan bu şekli verin , eee sonrası malum tepsi,yağlı kağıt,fırın pişirme;sonra sonrası tabi ki soğumasını bekleyemeden mideye indirme.

Hepinize afiyet olsun.

PATATESLİ GERME BÖREK

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 adet (42 gr) taze maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yağlamak için:
  • 250 gr margarin,oda sıcaklığında
Patatesli iç,için:
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Ilık süt maya şeker eritilip,kabarması için bekletilir.
  2. Yumurtalar ve tuz,elenmiş un azar azar ilave edilir yumuşak bir hamur yapılır,5 eşit parçaya bölünür.
  3. Hepsi unlanarak birer birer açılır araları yumuşamış margarinle yağlanır üst üste konur.
  4. Alttaki tarife göre hazırladığımız patatesli içten kenarlarına koyarak içe doğru kıvırıyoruz ortası açık rulo haline getirip 3 cm kalınlığında kesiyoruz.
  5. Açık iki ucunu hafif yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı bir şekilde dizip 1 saat kadar mayalanması için  bekletin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 250 dr ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli için yapımı:
  1. Patatesler tuzlu suda haşlanıp soyulduktan sonra rendelenir.
  2. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur,salça ilave edilir.
  3. Patatesler eklenir karıştırarak dibine tutmadan çok az pişirilir ocaktan alınır tuz pul biber karabiber ilave edilir soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...