20 Aralık 2012 Perşembe

DEKOLTELİ,ELMALI KURABİYE



Şekil vermede bu aşamaları takip ediniz!!!


Bıçakla bir tarafına boylamasına çizikler atın diğer tarafına elmalı harçtan koyun,,,


Elmalı harcı koyduğunuz yerden çiziklere doğru sararak rulo yapın,,,


Ruloyu hafif içe doğru kıvırarak ay şekline getirin...

Şimdiden  hepinize afiyet olsun.

DEKOLTELİ,ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 3-3,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Elmalı harç için:
  • 5 adet kırmızı elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üstü için :
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
Yapılışı:
  1. Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin altını kapatmaya yakın cevizi ve tarçını ilave edip iyice karıştırın,bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Tereyağı,şeker,yoğurt,zeytinyağı ve yumurtayı karıştırın nişasta kabartma tozu ve tuzu  ekleyin azar azar elenmiş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafif incelterek açın bıçakla bir tarafına boylamasına çizikler atın diğer tarafına elmalı harçtan koyun.
  4. Elmalı harcı koyduğunuz yerden çiziklere doğru sararak rulo yapın ruloyu hafif içe doğru kıvırarak ay şekline getirin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden ısıtılmış 170 drc fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Üzerine bol pudra şekeri eleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...