27 Aralık 2012 Perşembe

PEYNİRLİ VE ÇÖREK OTLU DİLİMLER





Tezgaha çok az un serpin,elinizle açarak hafif inceltin oval bir şekil alsın,içine beyaz peynir serpiştirin,,,


Bir ucunu ortaya gelecek şekilde katlayın daha sonra diğer ucun üstüne gelecek şekilde sarın,,,

 Son hali uzun bir rulo olacak,tepsiye koyarken zorlanırsanız ikiye kesip öyle koymayı deneyin.



PEYNİRLİ VE ÇÖREK OTLU DİLİMLER

Malzemeler:
  • 100 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta (birinin sarısını,üstü için ayırın) 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 5-5,5 su bardağı un
Yapılışı:
  1. 1 yumurtanın sarısı hariç diğer bütün malzemelere elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
  2. Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parça koparın yapışmasın diye hafif unladığınız tezgahta elinizle incelterek açın oval hale getirin.
  3. İçine beyaz peynir serpin önce bir ucunu ortaya doğru katlayın sonra diğer uca doğru katlayıp rulo yapın ikiye kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  4. Geriye kalan diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın.
  5. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin önceden 200 dr ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar,hepsini çabucak denemek istiyorum

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...