25 Ocak 2013 Cuma

TAVUK,BAL VE HARDALLI TAGLİATELLE




Efsaneye göre;tagliatelle,aynı zamanda şair de olan usta bir aşçı tarafından Alfonso d'Este ile evliliğine atfen Lucrezia Borgia'nın saçlarından esinlenerek isimlendirilmiştir.Başka hiçbir makarna çeşidinin bu denli romantik bir hikayesi olabileceğini düşünemiyorum.
Tarifi deneyecek olanlara romantik tatlar dilerim...

TAVUK,BAL VE HARDALLI TAGLİATELLE

Malzemeler
  • 1 paket (500 gr) barilla tagliatelle makarna
  • 1 adet tavuk göğsü 
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 1 adet kapya (kırmızı) biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı tuz 
Yapılışı
  1. Tagliatelle makarnayı derin bir tencerede kaynayan tuzlu suda 6 dakika haşlayıp süzün.
  2. Tavukları küp küp doğrayın zeytinyağını bir tavada ısıtın üzerine tavukları ilave edip biraz kavurun
  3. Ardından ince ince kestiğiniz sivri biber ve kapya biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edin kabuğunu soyup küp şeklinde kestiğiniz domatesi de ilave edip karıştırın.
  4. Tavuk etleri yumuşayınca,baharatları ve ince kıyılmış sarımsakları,hardal ve balını ilave edip karıştırıp ocaktan alın.
  5. Makarnayı bir servis tabağına alıp üstüne tavuklu sosu döküp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...