15 Haziran 2013 Cumartesi

KIYMALI GÜL BÖREĞİ





KIYMALI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Kıymalı iç malzemesi
  • 400 gr yağsız kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üstü için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
  1. Kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp bir kaba alın,sivri biberleri ve maydanozları da ince ince kesip kaba ilave edin,kıymayı zeytinyağı tuz ve karabiberini ekleyip iyice karıştırın.
  2. Süt,zeytinyağı ve suyu karıştırın,1 adet yufkayı tezgaha yayın sosu fırçayla her tarafına sürün dörde bölüp her bir parçaya kıymalı içten koyup rulo yapıp etrafından sararak gül şekli verin.
  3. Diğer 5 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın,bir kaba su koyup börekleri içine batırıp ıslatın fazla suyunu aldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp fırçayla sürün önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...