18 Temmuz 2013 Perşembe

EZME



EZME

Malzemeler
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Domateslerin ve soğanın kabuklarını soyun,biberlerin çekirdeklerini temizleyin maydanoz ve naneyi ayıklayın.
  2. Bütün malzemeleri minik minik bıçakla doğrayıp bir kaba alın sarımsağı ezip onuda ilave edin ardından domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  3. Arzu ederseniz bütün malzemeleri robattanda geçirebilirsiniz ama o zaman biraz sulanabiliyor. 
  4. Zeytinyağı nar ekşisi isot ve tuzunu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bir servis tabağına alın dilerseniz ızgara et ve balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...