27 Eylül 2013 Cuma

FIRINDA KIZARMIŞ KARNIYARIK









FIRINDA KIZARMIŞ KARNIYARIK

Malzemeler
  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patlıcanlara sürmek için
    • 1 küçük kase zeytinyağı (riviera)
    Üstü için

    • 1 adet orta boy domates
    • 2 adet orta boy yeşil biber
    Yapılışı
    1. Önceden fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
    2. Patlıcanları alacalı soyup yıkayın bir kağıt havluyla fazla suyunu alın,daha sonra 1 kase zeytinyağını fırça yardımıyla patlıcanların her tarafına sürüp yağlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısıtılmış fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin.
    3. Orta boy bir tavaya kıymayı ve zeytinyağını koyup kavurun,daha sonra yemeklik doğranmış kuru soğan ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince kesilmiş biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
    4. Kavrulan malzemelerin üstüne kabukları soyulup küp küp kesilmiş domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip karıştırın bir iki dakika daha kavurun ocaktan alıp,tuzunu ve baharatlarını ilave edin.
    5. Fırında kızartığınız patlıcanların bıçakla boyuna çizik atıp ortasını açın 2 yemek kaşığı kıymalı içten koyup üstüne ince kesilmiş bir dilim domates ve biber yerleştirip tekrar tepsiye dizin.
    6. Tepsinin dibine patlıcanlar yanmasın diye 1 bardak sıcak su ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika domates ve biberler yanmadan pişirin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...