7 Ekim 2013 Pazartesi

KAHKE



KAHKE

Malzemeler
  • 1 paket tereyağı,oda sıcaklığında
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
Üstü için
  • 3 adet yumurtanın akı
  • 2 su bardağı susam
Yapılışı
  1. Bir yoğurma kabına tereyağı,yumurta sarıları,şeker ve zeytinyağını alın azar azar elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun en son kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğurup hamura karışmalarını sağlayın.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın daha sonra parmak şekli verip önce çırpılmış yumurta akına ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...