26 Ekim 2013 Cumartesi

KARADENİZİN MISIR UNLU HAMSİ EKMEĞİ



KARADENİZİN MISIR UNLU HAMSİ EKMEĞİ

Malzemeler
  • 500 gr ayıklanmış hamsi
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy pırasa
  • 4 yaprak marul
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
  1. Patates ve havuçları küp şeklinde kesin,pırasayı bıçakla ikiye bölüp ince ince kıyın,soğanı yemeklik doğrayın marulları ve maydanozu ince ince kıyın.
  2. Bütün kıydığınız sebzeleri derin bir yoğurma kabına alın üstüne mısır ununu,zeytinyağı ve suyu dökün tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp yoğurun.
  3. Toparlanıp hamur halini alınca içine ayıklayıp yıkadıktan sonra iyice süzdüğünüz hamsileri ilave edip hamsileri ezmeden hamura karışmalarını sağlayın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp elinizle hafif bastırarak tepsiye göre düzeltin önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...