18 Kasım 2013 Pazartesi

POFUDUK POĞAÇA



POFUDUK POĞAÇA

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
Yapılışı
  1. İlk olarak ılık su ve sütü bir kaseye koyun üstüne maya ve şekeri ilave edip karıştırın mayanın kabarması için 5 dakika bekletin.
  2. Geniş bir yoğurma kabına unun yarısını kabartılmış mayayı,tereyağı ve zeytinyağını alın yumurta ve tuzunu da ilave edip yoğurmaya başlayın kalan unu da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın elinizin içinde yuvarlayarak top haline getirin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında boşluk bırakacak şekilde dizin,mayalanıp kabarmaları için 1 saat ılık ortamda bekletin.
  4. Daha sonra kabaran poğaçalara yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...