11 Kasım 2013 Pazartesi

SONBAHAR GÜNEŞİ



   İçimizi ısıtan sonbahar güneşi tadında;içinde çikolata muz ve ceviz üçlüsü bulunan hem çocukların hem büyüklerin severek tadacağı göze ve damağa hitap eden bir kek tarifiyle yine karşınızdayım tarifi deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.Afiyetler olsun mutlu bir hafta geçirmenizi dilerim...


SONBAHAR GÜNEŞİ

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 vanilya çubuğu
  • 160 gr sütlü çikolata
  • 3 adet muz
  • 2 avuç ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı (silme) karbonat
  • 2 su bardağı un
Üstü için
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri ipeksi bir kıvam alana kadar mikserle hızlı devirde çırpın ardından sütü ve zeytinyağını ilave edip tekrar çırpın.
  2. 1/2 vanilya çubuğunun içindeki çekirdek kısmını bıçakla sıyırıp karışıma ilave edin daha sonra elenmiş un kabartma tozu ve karbonatı ekleyip hafif karıştırıp pürüzsüz hale getirin fazla karıştırırsanız bu kekiniz fırında kabarmasını engelleyecektir.
  3. Bu arada muzları ince ince dilimleyin,çikolataları iri parçalar halinde kesin,cevizleri de elinizle kırıp iri parçalara bölün,fırını 180 dereceye getirip ısıtın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş kare borcama hamurun yarısını döküp yayın üstüne muz çikolata ve cevizin yarısını serpin üzerine kalan kek hamurunu döküp yayın tekrar üstüne kalan çikolata muz ve cevizleri serpin ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarıp ılınması için bir kenarda bekletin,daha sonra üzerine pudra şekeri eleyip ılık olarak servis edin.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...