25 Aralık 2013 Çarşamba

ZERDEÇALLI ZENCEFİLLİ KEREVİZ ÇORBASI



Bu soğuk kış gününde sıcacık zerdeçallı,zencefilli kereviz çorbasıyla bir nebze de içinizi ısıtmaya ne dersiniz?
Cevabınız evet ise buyrun tarifimiz kolay gelsin olsun...

ZERDEÇALLI ZENCEFİLLİ KEREVİZ ÇORBASI

Malzemeler
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Ceviz büyüklüğünde,taze zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-5 litre su
Üstü için
  • Bir tutam kereviz yaprağı
Yapılışı
  1. Derin bir tencerede tereyağını eritip içine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Sebzeleri iri küpler halinde kesip tencereye onları da ilave edip kavurun üstüne et suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Pişen sebzeleri blenderden geçirin suyunu istediğiniz koyulukta olacak şekilde ilave edip kaynamaya bırakın çorba kaynamaya başladıktan sonra zerdeçal ve karabiberi ekleyin bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.
  4. Çorbanın üzerine ince kıyılmış kereviz yapraklarını serperek servis edebilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...