9 Ocak 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI RULO POĞAÇA









HAŞHAŞLI RULO POĞAÇA

Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta birinin sarısını üstü için ayırın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 7 su bardağı un
Arası için
  • 200 gr yağlı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
  1. Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin kabarması için bekletin bir hamur yoğurma kabına unun yarısını alın üstüne kabaran mayayı zeytinyağı tuz ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayın.
  2. Kalan unu da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgahta açın. 
  3. Haşhaşı zeytinyağıyla inceltip açtığınız hamurun her tarafına sürün hamuru sararak rulo haline getirin 1,5 cm genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  4. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın 1 saat oda sıcaklığında mayalanması için bekletin daha sonra üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...