26 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇÖKERTME KEBABI



ÇÖKERTME KEBABI
  • 300 gram antrikot
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet büyük boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için
  • 2 su bardağı zeytinyağı (riviera)
Yapılışı
  1. Patatesleri soyun parmak şeklinde doğrayıp tuzlu soğuk suda 1 saat kadar bekletin ki nişastasından arınıp daha çıtır ve lezzetli olsunlar.
  2. Antrikot eti jülyen (ince uzun olacak) şeklinde doğrayın tavayı kızdırıp etleri içine atın suyunu salıp çekene kadar orta ateşte 5-10 dakika pişirin.
  3. Pişen ete tereyağını ilave edip etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin kekik kırmızı biber karabiber ve tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  4. Patatesleri yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla fazla suyunu alıp derin bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında kızartın,bir havlu kağıt üzerine çıkarıp fazla yağının alınmasını sağlayın.
  5. Bir kase yoğurda 2 diş ezilmiş sarımsak ve çok az tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırın.
  6. Patatesleri bir servis tabağına alın,üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin üstüne etleri dizip maydanozla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...