6 Temmuz 2014 Pazar

CEVİZLİ TEL KADAYIF





CEVİZLİ TEL KADAYIF

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir iki damla limon suyu
Yapılışı
  1. İlk olarak şeker ve suyu tencereye koyup karıştırın ocakta kaynayana kadar pişirin kaynadıktan sonra bir iki damla limon sıkıp 5-10 dakika kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı bir kapta elinizle iyice didikleyin tereyağını yakmadan kısık ateşte iyice eritip didiklediğiniz kadayıfların üstüne dökün iyice harmanlayıp her tarafının yağlanmasını sağlayın.
  3. Tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine 2 yemek kaşığı şekeri her tarafına eşit olacak şekilde serpin kadayıfın yarısını tepsiye serin üstüne ceviz içini serpin kalan kadayıfı da üstüne serin düz bir tabakla bastırarak kadayıfın iyice sıkışmasını sağlayın önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk olan şerbeti kepçeyle her tarafına eşit bir şekilde gezdirin.
  5. Kadayıf iyice soğuduktan sonra dondurma yada kaymak ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...