30 Haziran 2014 Pazartesi

HAVUÇLU KABAK ÇORBASI



HAVUÇLU KABAK ÇORBASI

Malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 talı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5-2 litre su
Yapılışı
  1. Orta boy bir tencereye tereyağını koyup eritin yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun kabakları ve havuçları rendeleyip soğanların üstüne ilave edip soteleyin.
  2. Küçük bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup eritin unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üstüne soğuk sütü dökün çırpma teliyle karıştırıp topaklanan unun  açılmasını sağlayın.
  3. Kavrulan süt ve un karışımını sotelediğiniz sebzelerin üstüne dökün suyunu (çorbanızın koyuluk durumuna göre ayarlayın) ve tuzunu ilave edip kaynayana kadar karıştırın kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
  4. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve karabiber serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...