2 Temmuz 2014 Çarşamba

KIYMALI SEBZELİ PAZI TOPLARI




KIYMALI SEBZELİ PAZI TOPLARI

Malzemeler
  • 2 demet pazı
  • 300 gr kıyma
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı kapya biber
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dere otu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
  1. Kaynamış sıcak suda pazı yapraklarını birkaç dakika bekletip çıkartın çok fazla yumuşamasın aksi takdirde yırtılabilirler.
  2. Kıymayı derin bir kaseye alın üstüne küp küp kesilmiş patates havuç ve biberleri ilave edin yemeklik doğranmış soğanları ve ince kıyılmış dere otu ve maydanozları da ekleyin.
  3. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ince kıyılmış sarımsakları ve salçasını ekleyin son olarak zeytinyağı tuz ve baharatlarını ekleyip malzemeler birbirine karışana kadar iyice yoğurun.
  4. Küçük komposto kasesinin içine pazı yaprağının büyüklüğüne göre bir yada iki tane kenarları dışta kalacak şekilde serin içine yumurta büyüklüğünde kıymalı sebzeli içten top halinde yapıp koyun dışta kalan yaprakları üstüne kapatıp kaseyi tencereye ters çevirip pazı topunu yerleştirin.
  5. Diğer yaprakları da aynı şekilde hazırlayıp tencereye dizin kaynamış sıcak suyu ilave edin tencereyi ocağa koyun kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin.
  6. Yoğurtla beraber servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...