15 Ağustos 2014 Cuma

BAKLAVA YUFKASINDAN PASTIRMALI BÖREK





BAKLAVA YUFKASINDAN PASTIRMALI BÖREK

Malzemeler
  • 24 adet baklavalık yufka
  • 250 gr pastırma
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe soda
  • 1 adet yumurta
Yapılışı
  1. Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra iki adet yufkayı tepsiye yayın üstüne fırçayla zeytinyağı sürün bu işlemi iki tane iki tane olacak şekilde sekizinci yufkaya kadar devam ettirin daha sonra üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve pastırmaların yarısını serpin.
  2. Diğer sekiz yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp kalan pastırma ve kaşar peynirini serpin son sekiz yufkayı da aynı şekilde fırçayla yağlayın dilimledikten sonra bir şişe soda dökün üstüne çırpılmış yumurta sürün.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin soğuyunca kaşar peyniri sertleştiği için sıcak olarak servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...