1 Ekim 2014 Çarşamba

KÖRİLİ KABAK ÇORBASI



KÖRİLİ KABAK ÇORBASI
  • 3 adet kabak
  • 1 adet kapya (kırmızı) biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tutam dereotu
Yapılışı
  1. Kabakları ve kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğrayın tencereye zeytinyağını dökün kabak ve biberi soteleyin.
  2. Sebzeleri kavurduktan sonra sıcak su ilave edip kapağını kapatarak pişirmeye bırakın.
  3. Terbiyesi için yoğurt,un ve limon suyunu bir kaseye koyup çırpın soğuk suyla kıvamını açın tenceredeki sıcak sudan bir kepçe ekleyip karıştırın ki tencereye ilave edince çorbanız kesilmesin terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökerken bir yandan da karıştırmaya devam edin.
  4. Et suyunu tuzunu ve körisini ekleyin kıvam alana kadar pişirin eğer çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabilirsiniz.
  5. Tereyağını eritin üzerine doğranmış dereotunu ve kırmızı toz biberi atıp karıştırın yanmadan ateşten alın çorbanın üzerine dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...