6 Mart 2015 Cuma

LEOPAR KURABİYE








LEOPAR KURABİYE

 Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
Yapılışı:
  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir kaba alın üzerine pudra şekerini ekleyin ardından elenmiş undan bir bardak ayırın kalan unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun yarısından fazlasını beyaz hamur olarak ayırın ve 1 bardak unu ekleyip yoğurun geriye kalan hamuru ikiye bölün yarısına 1 tatlı kaşığı kakao,diğer yarısına 2 yemek kaşığı kakao ilave edip ayrı ayrı kakaoyu iyice yedirene kadar yoğurun.
  3. Beyaz hamuru hafif unladığınız tezgahta merdaneyle yarım cm kalınlığında açın açık renk olan hamuru elinizde küçük rulo yapın diğer koyu renk olan hamuru da açık renk olan hamurun üstüne sarın ikisini hafifçe bastırarak rulo yapın.
  4. Daha sonra yarım santim aralıklı keserek açtığınız beyaz hamurun üstüne aralıklı yerleştirin hafifçe üstüne bastırın yapışması için,tırtıklı kurabiye kalıbı yada su bardağıyla yuvarlaklar kesin
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...