22 Haziran 2015 Pazartesi

CEVİZLİ EKMEK





CEVİZLİ EKMEK

Malzemeler
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket ınstant kuru hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
  1. 1 bardak sıcak suda maya ve şekeri karıştırıp eritin kabarması için 3-5 dakika bekletin.
  2. Unun tamamını derin bir kabın içine alın üstüne mayalı su zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın daha sonra kalan suyu ilave edip hamur haline getirip elinizi suya batırarak biraz yoğurun.
  3. Kabın üstünü streçle kapatıp 50 derece ısıtılıp kapatılan fırında mayalanmaya bırakın 40 dakika sonra elinizi suya batırarak hamurun altından alıp üste katlayarak hamuru tekrar yoğurun yine streçle kapatıp bekletin bu sefer 1 saat sonra aynı işlemi yine tekrarlayıp 1 saat daha fırında bekletin.
  4. Son kez hamuru aynı şekilde yoğurun yuvarlak kalıba şeklini kolay alması için buruşturulup eskitilmiş yağlı kağıt serip hamuru kalıba yerleştirin yarım saat tekrar mayalanmaya bırakın.
  5. Hamurun üstüne çok az un serpin önceden 220 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin daha sonra 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirip fırını kapattıktan sonra ılınmaya bırakın dilimleyip tereyağı sürerek afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...