25 Mayıs 2015 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ KEK



ELMALI CEVİZLİ KEK

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kırmızı elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın süt ve zeytinyağını ilave edip tekrar çırpın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip un kaybolana kadar iyice karıştırın.
  3. Elmaların kabuklarını soyup yarım ay doğrayın kelepçeli kalıbı yağlayıp elmaları tabanına dizin üstüne cevizleri dizin daha sonra tarçını eleyip üstüne çırptığınız kek hamurunu dökün.
  4. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirin ılınınca kelepçeli kalıbı açın keki servis tabağına ters çevirip servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...