10 Haziran 2015 Çarşamba

KUPTA LİMON SOSLU MUHALLEBİ



KUPTA LİMON SOSLU MUHALLEBİ

Muhallebisi için
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket krema
  • 1/2 çubuk vanilya
Limon sosu için
  • 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı
  1. İlk olarak muhallebisi için orta boy bir tencereye süt un ve şekeri alıp kaynayana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
  2. Kaynadıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan almadan önce  vanilyanın içindeki tohum kısmını bıçakla sıyırıp tencereye ilave edin karıştırıp ocaktan alın ılınmaya bırakın.
  3. Ilınan muhallebiye 1 paket kremayı ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın kupların yarısını geçecek şekilde muhallebiyi kuplara dökün.
  4. Sos için bütün malzemeleri küçük bir tavaya alıp karıştırarak ocakta pişirin koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika daha pişirip soğuması için bir kenarda bekletin.
  5. Soğuyan sosu kuplardaki muhallebinin üstüne dökün dolapta dinlendirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...