18 Aralık 2015 Cuma

SARELLELİ ISLAK KEK




SARELLELİ ISLAK KEK

Malzemeler
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un (2 parmak eksik) 
  • 25 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üstü için
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sarelle
  • 2 yemek kaşığı pasta süsü
Yapılışı
  1. Şeker ile yumurtayı kremsi bir kıvam alana kadar çırpın daha sonra süt zeytinyağıkakao ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın yağladığınız kalıba kek karışımını döküp önceden 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip kürdan testi uygulayın pişmişse ılınmaya bırakın.
  3. Sütü bir sos kabına alın içine sarelleyi ilave edin kısık ateşte karıştırarak eritip ılınmaya bırakın ılınan keki dilimleyip üstüne ılık sosu kaşıkla gezdirin renkli pasta süsü ile süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...