25 Ocak 2016 Pazartesi

PORTAKALLI TİRAMİSU




PORTAKALLI TİRAMİSU

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kedi dili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
  1. Sütü bir tencereye alın üstüne unu şekeri yumurta sarısını portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
  2. Ocakta karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin labneyi kağıt havluya ters çevirip fazla suyunu alın ocaktan aldığınız muhallebiye labne peyniri ve tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
  3. Dikdörtgen borcama bir sıra kedi dili bisküvileri dizin portakal suyuna kahve ve şekeri ilave edip karıştırın kaşıkla bisküvileri ıslatın daha sonra muhallebiyi üstlerine dökün soğuması için dolapta 4 saat dinlendirin.
  4. Servis etmeden önce üzerine tel süzgeçle kakao eleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...