20 Mart 2016 Pazar

ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA



ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA

Malzemeler

Keki için
  • 5 adet yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 1 paket dr oetker pasta kreması vanilinli
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için
  • 8 adet çilek
  • 14 adet böğürtlen
  • 4 adet muz
  • 2 adet kivi
  • 1 poşet fıstıklı draje
Jölesi için
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
  1. Kek için yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın aklara bir fiske tuz atıp kar haline gelene kadar mikser ile iyice çırpın.
  2. Sarılarına şeker ve sıcak su ilave edip yaklaşık 5 dakika kremsi bir kıvam alana kadar mikser ile çırpın.
  3. Artık mikseri devreden çıkartıp bir spatula ile devam edin un ve kabartma tozunu iki kere eleyip yumurtanın sarılarına ilave edip spatula ile karıştırın un kaybolunca azar azar yumurta aklarını ilave edip söndürmeden yavaşça karıştırın.
  4. Kelepçeli kalıbın altına yuvarlak yağlı kağıt kesip yerleştirin kalıbın yanlarını yağlamayınız ki hamur kenarlara tutunup güzel kabarsın hamuru kalıba döküp bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın buda kekinizin üstünün dümdüz olmasını sağlar.
  5. 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına atın kabarmaya başladığında fırının ısısını 150 dereceye düşürün yaklaşık 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin daha sonra kürdan testi uygulayın kürdana hamur yapışmıyorsa keki fırından alın.
  6. Kalıpla keki ters çevirip soğumaya bırakın buda kekinizin çökme riskini ortadan kaldırır ve güzel kabarmış yüksek bir kekiniz olur.
  7. Kreması için soğuk sütü bir kaseye alın üstüne pasta kremasını döküp 3-5 dakika önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
  8. Soğuyan keki uzun bir bıçak yardımı ile enine ikiye bölün ilk katı bir pasta servis tabağına alın kekin kenar kısmının altına ince kesilmiş yağlı kağıt koyun ki krema sürerken kalıbınız kirlenmesin ilk kata çırptığınız pasta kremasından ince bir şekilde spatulayla sürüp düzeltin.
  9. Kremanın üstüne 2 adet muzu ince ince dilimleyerek dizin üstüne fıstıklı drajeleri serpiştirin ikinci katı yerleştirin yine pasta kreması ile üstünü ve kenarlarını kaplayıp spatula ile düzeltin.
  10. Krema sıkma pompasına kalan kremayı doldurup yıldız uç ile artı şeklinde pastanın üstüne sıkın artının içleri boş olacak şekilde,dilimlenmiş meyveler ile o boşlukları doldurup süsleyin.
  11. Jöle için su nişasta ve şekeri fokurdayana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın daha sonra bir pasta fırçası ile meyvelerin üstüne sürüp parlak görünmesini sağlayın.
  12. Pastayı buz dolabında 5-6 saat dinlendirip ardından dilimleyerek servis edin afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...