1 Mayıs 2016 Pazar

KATLI RULO POĞAÇA






Yapım aşamaları alttaki resimdeki gibi olacak !!!






KATLI RULO POĞAÇA

Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 adet instant maya
  • 1 çay bardağı soda 
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 talı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un
Arasına sürmek için
  • 250 gr eritilmiş tereyağı
Açmak için
  • 500 gr buğday nişastası
Yapılışı
  1. Bir yoğurma kabına 2 bardak elenmiş unu dökün üstüne instant mayayı ekleyin sodayı döküp kabartın ardından ılık süt zeytinyağı şeker tuz ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayın.
  2. Kalan elenmiş unu da azar azar hamura ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun,hamurdan 18 eşit parça beze yapın.
  3. 9 adet hamurun her birini pasta tabağından büyük olacak şekilde nişastayla incecik açın her katına eritilmiş tereyağı sürüp hepsini üst üste koyun hamurların katları yapışmasın diye tekrar büyütüp açmıyoruz çünkü ilk başta ince olacak şekilde açmıştık.
  4. Yağlayıp üst üste koyduğunuz yufkaları 16 eşit parçaya bölün geniş taraftan başlayıp uca doğru sararak rulo haline getirin ben boş yaptım içine herhangi bir şey koymadım siz dilerseniz peynirli yada kıymalı yapabilirsiniz.
  5. Diğer 9 adet bezeye de aynı işlemleri sırayla  uygulayın.
  6. Rulo halindeki poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin yumurta sarısını sürüp 1 saat kadar mayalandırın önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...