20 Nisan 2016 Çarşamba

ÇÖREK OTLU KURABİYE



ÇÖREK OTLU KURABİYE

Malzemeler
  • Yarım paket tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı içine akı üstüne
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • Yarım kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5,5-6 su bardağı un
  • 1 kase çörek otu
Yapılışı
  1. Yumurta akı ve çörek otu hariç diğer malzemelere azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta akına ardından çörek otuna bulayın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...