24 Ekim 2016 Pazartesi

YAPRAK KURABİYE







YAPRAK KURABİYE

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
Yapılışı
  1. Bütün malzemelere elenmiş un ve kabartma tozunu azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avuç içinizde yassılaştırarak yaprak şekli verin daha sonra bıçak ile çizikler atıp resimdeki gibi yaprağın damar kısmını oluşturun.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kalan hamura da aynı şekli verip aralıklı olarak dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaprak kurabiyeleriniz altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...