1 Kasım 2016 Salı

ZEYTİNLİ DERE OTLU POĞAÇA





ZEYTİNLİ DERE OTLU POĞAÇA

Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta akı hamurun içine sarısı üstüne 
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bağ dere otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un
Arası için
  • 15-20 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
Yapılışı
  1. İlk olarak ılık sütün içinde şeker ve mayayı eritin ardından zeytinyağı yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  2. İnce kıyılmış dereotunu da ilave edip azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru 1 saat kadar mayalandırın  daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açıp 1 adet zeytin koyun kapatıp yuvarlayın.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizip yarım saat mayalanmaya bırakın kabaran poğaçalara üstü için ayırdığınız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...