20 Ocak 2017 Cuma

BİTTER ÇİKOLATALI BADEMLİ BALAYI KURABİYESİ





BİTTER ÇİKOLATALI BADEMLİ BALAYI KURABİYESİ

Malzemeler
  • 220 gr bitter çikolata
  • 330 gr çiğ badem tozu (robotta çekilmiş)
  • 80 gr nişasta
  • 50 gr pudra şekeri
Yapılışı
  1. İlk olarak çikolatayı benmari usulü eritip oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.
  2. Badem tozu nişasta ve pudra şekerini iyice karıştırın daha sonra ılınan çikolatayı ilave edip toparlanıp birleşene kadar yoğurun.
  3. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayıp top haline getirin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  4. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin bir kenarda soğumaya bırakın tamamen soğuduğunda kapaklı borcamda saklayın 1-2 hafta tazeliğini koruyacaktır.
  5. Afiyetler olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...